• Dag-til-dag levering
  • Gratis fragt over 500 kr.
  • 10% rabat over 1000 kr.
(0) 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

Gavekort Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

FAQ

Nedenfor har vi samlet nogle af de mange spørgsmål, vi får fra vores kunder - så forhåbentlig finder du svar på det, du gerne vil vide.
Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis der er andet, du gerne vil vide om hudpleje eller hudplejebegreber.

Hvad er Naturkosmetik?
Betegnelsen naturkosmetik anvendes om produkter, der indeholder naturlige ingredienser, som f.eks. planteolier, plantebaserede fedtstoffer og forskellige slags voks, ekstrakter af lægeplanter, vandige udtræk af blomster eller æteriske olier. Der bruges således ingen syntetiske farvestoffer, syntetiske duftstoffer, silikoner, paraffiner, parabener eller mineralske olier.

Hvad er Økologisk kosmetik?
Der findes ingen officiel definition på, hvad økologisk kosmetik er. Ordet økologi henviser til råvarernes oprindelse, altså til den dyrkningsmetode, der bruges til fremstilling af de planter, der danner basis for de planteekstrakter og ingredienser, der anvendes.
Ved dyrkning af økologiske planter må der ikke anvendes pesticider, biocider og fungicider. Når du køber økologisk, er du med til at forbedre jordkvaliteten, beskytte vores drikkevand og støtte bio-diversiteten.

Hvorfor skal man vælge økologisk hudpleje?
Huden er kroppens største organ, huden beskytter kroppen mod påvirkninger udefra, men kan også optage stoffer og føre dem ind i kroppen. Hvis man anvender skønhedsprodukter, der er fremstillet af forskellige syntetisk producerede kemikalier, vil nogle af disse kemikalier havne i små mængder i kroppen. Ved at anvende naturkosmetik kan man minimere kontakten med uønskede stoffer.

Økologiske skønhedsprodukter skåner miljøet, da de råvarer der bruges er mere skånsomme for omgivelserne. Dertil kommer, at de fleste producenter af økologisk hudpleje fokuserer på miljøet og bæredygtighed i alle led i produktionen.

Hvad er Biodynamisk dyrkning?
Biodynamiske landmænd går et skridt videre end økologiske landmænd og udspringer af Rudolph Steiners filosofi fra 1920erne. Biodynamiske landmænd opfylder alle de økologiske regler, men samtidig bygger biodynamisk jordbrug på en holistisk forståelse af livskræfter i kosmos, naturen og landbruget. Ved at dyrke efter de biodynamiske principper samarbejder man konkret med disse styrkende kræfter. Biodynamiske produkter kan mærkes med 'Demeter' mærket.

Kan man få 100% økologiske skønhedsprodukter?
Der findes meget få produkter, der indeholder 100% økologiske ingredienser. Olier og vandfri salver kan være 100% økologiske, men f.eks. creme, lotion og shampoo indeholder vand- og vand kan ikke kaldes økologisk. Det samme gør sig gældende for mineraler. Derfor kan make-up, der er baseret på mineraler,ikke klassificeres som økologiske, selvom produkterne er baseret på naturlige ingredienser.

Kan man købe ø-mærket kosmetik?
Der findes ingen dansk eller europæisk lovgivning for brugen af ordet naturlig eller økologisk i forbindelse med kosmetik, og derfor kan det være ganske svært for den enkelte at gennemskue, hvor naturligt eller økologisk et skønhedsprodukt reelt er. Der findes dog flere certificeringsmuligheder, og ved at vælge produkter, der har opnået en af disse certificeringer, får man garanti for, at produktet lever op til forskellige fastsatte kriterier. Ikke-certificerede produkter kan være ligeså (eller mere) økologiske som de certificerede produkter, men her må man så have tillid til den enkelte producents etik.

Her følger en kort beskrivelse af de forskellige certificeringer:
Alle certificeringer har regler for, hvad produkterne ikke må indeholde. Fælles for dem er dog, at der i forbindelse med fremstilling af produkterne og deres ingredienser ikke har været anvendt dyreforsøg, bestråling og GMO. Ligeledes må produkterne ikke indeholde petrokemiske olier, syntetiske farve- og duftstoffer samt parabener. De kan have forskellige krav til fremstillingsmetoderne og andelen af økologiske ingredienser i et produkt.

Certificeringsbeskrivelser
BDIH- tysk certificering
Der skal så vidt muligt anvendes økologiske ingredienser eller ingredienser fra vildt dyrkede planter, men der er intet minimumskrav til procentdelen af økologiske ingredienser. En række ingredienser skal dog være økologiske, hvis de anvendes i produktet.

Soil Association- britisk certificering
Produkter certificeret økologisk af Soil Association skal indeholde minimum 95% økologiske ingredienser (vand tæller ikke med). Indeholder produktet mellem 70 og 95% økologiske ingredienser kan det også certificeres af Soil Association, men må så ikke kaldes økologisk, og der skal være angivelse af, hvor stor en andel økologiske ingredienser, der er i produktet. De øvrige ingredienser skal være stoffer, der endnu ikke fås økologisk.

EcoCert - fransk certificering
Denne økologicertificering kræver, at produktet består af mindst 95% naturlige bestanddele. De resterende 5% er strengt reguleret. Som minimum skal mindst 95% af de plantebaserede ingredienser være økologisk certificerede (ekskl. vand). Det færdige produkt skal indeholde mindst 10% økologiske bestanddele, inkl. vand og salt. Ecocert tillader ikke syntetiske konserveringsmidler, Propylene Glycol og andre produkter udvundet af mineralsk olie.

USDA (United States Department of Agriculture)
Denne certificering kræver, at de produkter, der markedsføres som "økologisk" eller "certificeret økologisk" indeholder mindst 95% økologisk materiale (ekskl. vand og salt). Det resterende indhold skal bestå af ingredienser, der er opført på en positivliste. Produkter, der markedsføres som "produceret med økologisk indhold", skal indeholde mindst 70% økologiske ingredienser (ekskl. vand og salt), og de resterende 30% skal være ingredienser fra positivlisten.

NaTrue - tysk
Non-profit certificering med en, to eller tre stjerner: (1) Naturlig, (2) naturlig med en andel af økologiske råvarer og (3) økologisk. For økologisk kosmetik er der krav om, at mindst 95 procent af ingredienserne fra planter og dyr skal komme fra økologisk produktion eller være samlet ind i naturen. NaTrue har fastlagt forskellige krav til forskellige produktgrupper. Vand tæller ikke med i NaTrues kriterier. Et mæke kan kun søge om certificering såfremt min. 75% af seriens produkter lever op til NaTrue kriterierne.

Australian Certified Organic - australsk
Dette australske kosmetikmærke kræver, at den økologiske andel af de dyrkede råvarer skal udgøre mindst 95 procent. De ikke-økologiske ingredienser skal være naturlige eller naturligt produceret. Få syntetiske ingredienser er dog tilladt.

Svanemærket er ikke et økologi-mærke (!)
At et produkt er svanemærket siger ikke noget om at produktet er økologisk eller naturligt. Svanemærket betyder at produktet er blandt de mindst miljøbelastende af sin slags, at kvalitet og funktion er mindst lige så god som for andre produkter og at varen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Et svanemærket produkt kan derfor sagtens bestå af udelukkende kemiske ingredienser.

Skal man undgå parfume?
Både duftstoffer fra naturen og kemiske stoffer kan give allergi, så naturlige eller økologiske produkter giver ingen beskyttelse mod udvikling af parfumeallergi.
Men de parfumer (æteriske olier), der tilsættes naturlige kosmetiske produkter, er som oftest ikke tilsat kun for duftens skyld, men også for at give produktet en virkning; de kan f.eks være bakterie-, sved- eller betændelseshæmmende, hudstimulerende, beroligende, osv.

Æteriske olier har været brugt i årtusinder til behandling af sygdomme, massage, desinficering og meget andet og har dokumenterede positive egenskaber i modsætning til syntetiske duftstoffer. Æteriske olier indeholder 50- 200 forskellige stoffer, der naturligt findes i den plante, som olien er udvundet fra. 26 parfumestoffer skal i EU deklareres separat på indholdsfortegnelsen, da de er blevet vurderet som værende specielt allergifremkaldende - og kun meget få æteriske olier indeholder ikke et af de 26 parfumestoffer på EU's liste. Hvis man kigger på ingredienslisten for de produkter, vi forhandler, vil der på langt de fleste stå 'parfum', fordi de æteriske olier naturligt indeholder parfumestoffer, efterfulgt af f.eks. 'Limonene' og 'Linalol', som er duftkomponenter i æteriske olier, og som altså skal deklareres separat.

Vi mener, at æteriske olier er langt at foretrække frem for syntetiske dufte, som er kunstigt fremstillede og kun tilsat produktet for duftens skyld. Dertil kommer, at nogle syntetiske duftstoffer er unedbrydelige i naturen og ender som miljøskadelige affaldsstoffer i havvandet, f.eks. syntetisk muskduft.

Er jeres produkter egnet til allergikere?
En person kan være allergisk over for et stof, uanset om det er af naturlig eller syntetisk oprindelse. I de mærker, der føres i greenskin.dk, har man tilstræbt at reducere risikoen for allergiske reaktioner ved at anvende så rene råstoffer som muligt i fremstillingen. Hvis et produkt er stemplet 'hypoallergen', er det testet for hudirritationer og har vist sig at have et meget lavt irritationspotentiale- men det er ingen garanti for, at man ikke kan opleve en hudirritation.

Er jeres produkter testet på dyr?
Testning af kosmetik på dyr er forbudt i EU (siden 2009). Importerede kosmetiske ingredienser testet på dyr, er udfaset i EU fra marts 2013, men disse ingredienser er stadig tilgængelige uden for EU. De mærker vi forhandler, der ikke produceres i EU tester ikke på dyr. Mange er certificeret 'Cruelty Free'.

Indhold & konservering

Hvorfor er vegetabilske olier bedre for huden end mineralske olier (petrokemiske olier)?
Udgangspunktet for naturkosmetik er, at hudplejeprodukterne er lavet på vegetabilske oiler (og ikke på mineralske olier/petrokemiske olier). Vegetabilske olier indeholder essentielle fedtsyrer, som er vigtige for opbygningen af kroppens celler- det er fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne, men som skal tilføres kroppen.

Hvad er Æteriske olier?
Æteriske olier er kraftigt koncentrater af planteudtræk fra specifikke lægeplanter, herunder særlige arter af blomster, frugter, blade, frø, rødder, græs, træ eller urter. Hver eneste æteriske olie har sine specifikke egenskaber, der er virksomme på både krop og sind. Æteriske olier absorberes let af huden og optages derefter i kroppen gennem blodet. Hvis æteriske olier indåndes, påvirker de hjernens limbiske system, der huser følelser, hukommelse og indlæring. Det er grunden til, at visse dufte kan gøre et stærkt indtryk på vores følelser, eller at en bestemt duft pludselig genkalder et ellers glemt minde.

Hvordan konserveres naturlig og økologisk kosmetik?
Kosmetik skal konserveres, for at der ikke skal dannes sundhedsskadelige bakterier i produktet. Visse produkttyper kræver ikke konservering, f.eks. massageolier, vandfri salver og nogle faste sæber, men ligeså snart der tilsættes vand, bliver det nødvendigt tilsætte konserveringsmidler, da vand giver grobund for bakterier.
Emballagen kan også have en indflydelse på, hvordan produktet konserveres; lufttæt emballage så som pumpeflasker og metaltuber kan hindre, at bakterier kommer ind i produktet og dermed mindske eller helt eliminere behovet for konservering. Ligeledes kan mørke flasker hindre, at lys forringer produktets kvalitet.
Nogle olier, urter og æteriske olier har naturligt konserverende egenskaber. Derudover kan der anvendes plantealkoholer, phenoxyethanol eller naturligt udvundne anti-oxidanter. Produktionsprocessen kan også have indflydelse på behovet for konservering.
Parabener er nogle af de mest anvendte konserveringsmidler i konventionel kosmetik. Der findes flere forskellige parabener, og nogle af disse er blevet kendt for deres hormonforstyrrende påvirkning af kroppen, især Butyl- og Isobutylparaben. Propyl- Ethylparaben er blevet vurderet til at være uskadelige. Der har været megen diskussion om parabener, og mange vil derfor gerne undgå dem i deres hudpleje. Der er ikke parabener i de hudplejeprodukter, der føres i greenskin.dk.

Hvor lang tid er naturprodukter holdbare?
Generelt har naturprodukter en kortere holdbarhed end konventionel kosmetik. Planteolier bliver harske med tiden - det gør mineralske olier ikke. Gode råd til længere holdbarhed: opbevar ikke kosmetiske produkter for varmt eller i direkte sollys. Sørg for at have rene hænder, når du er i berøring med produktet, eller brug evt. en lille spatel. Opbevaring i køleskab kan også forlænge produktets holdbarhed. Som hovedregel kan du gå ud fra, at produkterne er holdbare i 6 måneder efter åbning. For olier er holdbarheden typisk et år.

Kosmetiske begreber

Hvad er frie radikaler?
Frie radikaler er kemisk ustabile molekyler, der kobler sig på et stof og oxiderer/ødelægger det. Er der for mange frie radikaler, kan de ødelægge cellerne i kroppen og dermed fremkalde sygdomme eller ælde kroppen før tid. Frie radikaler dannes i store mængder af f.eks. rygning, forurening & solbadning og påvirkes også af stress og forkert kost. I kampen mod de frie radikaler spiller antioxidanter en rolle, da de pacificerer og neutraliserer de frie radikalers ødelæggelser. Gennem hudpleje søger man ved brug af antioxidanter at neutralisere effekten af de frie radikaler og dermed holde alderstegn fra døren.

Hvad er Antioxidanter?
Antioxidanter neutraliserer frie radikaler og beskytter kroppen mod de celleskader, som de frie radikaler kan forårsage. Der findes mange forskellige antioxidanter. Kroppen danner selv nogle, andre findes i kosten. Mange tager kosttilskud med antioxidanter (eksempelvis C-vitamin, E-vitamin, Betacaroten, selen), og antioxidanter er meget ofte tilsat hudplejeprodukter, herunder anti-ageing cremer, da har en god effekt på ødelagt hud.

Brug af produkter

Hvordan bruger jeg mineralpudder?
Naturlig mineral pudder gør huden glat, ensartet og mat - og giver samtidig naturlig UV-beskyttelse. Mineralpudder giver god dækning og ser naturlig ud.
Løs pudder: Ryst en smule pudder ned i låget, og dup en blød make-upbørste ned i pudderet. Arbejd pudderet ind i børsten ind til pudderet sidder jævnt på børsten.
Fast pudder: Kør børsten rundt i pudderet for at arbejde pudderet løs og ind i børsten.
Herefter bankes børsten mod lågets kant for at fjerne overskydende pudder. Nu børstes pudderet på ansigtet med nedadgående strøg. Gentag indtil ønsket dækning er opnået. Det smukkeste resultat opnås ved at påføre flere tynde lag.

Hvordan bruger jeg en serum?
En serum er et produkt som anvendes i tillæg til cremer. Nogle kan lide at bruge serum hver dag både morgen og aften under dag- og natcreme, andre bruger serum som en hudkur af og til, når huden trænger til ekstra næring. Nogle hudplejemærker anbefaler brug af serum i stedet for natcreme.

Hvordan kan en ansigtsolie hjælpe mod fedtet hud?
Hvis man behandler fedtet hud ved at udtørre den, producerer talgkirtlerne bare mere fedt. Derudover kan overfladen tørre ud, så fedtet blokeres under hudoverfladen, og det kan føre til betændte bumser og tilstoppede porer. Ansigtsolier kan være en god hjælp, fordi de trænger ind i huden og regulerer fedtproduktionen, så talgkirtlerne lidt efter lidt producerer mindre fedt.

Hvad kan man gøre mod hudorme?
Tilstoppede porer er små mørke eller hudfarvede knopper, en lille 'prop' af døde hudceller og hudfedt. Hormonelle forandringer, f.eks. i forbindelse med pubertet og overgangsalder, kan være en årsag til, at man får flere hudorme. Det er vigtigt at rense ansigtet hver dag og bruge en skintonic og et fedtregulerende hudplejeprodukt. Et par gange om ugen anvendes en ansigts-scrub og en dybderensende maske. En tur til kosmetolog til en dybderensende behandling kan også være en løsning. Når huden er renset helt i bund, er det lettere selv at vedligeholde.

Vent venligst ...