• Dag-til-dag levering
  • Gratis fragt over 500 kr.
  • 10% rabat over 1000 kr.
(0) 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

Gavekort Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

Økologi

Giv din hud noget godt at spise!

Huden er kroppens største organ og beskytter kroppen mod påvirkninger udefra, men kan også optage stoffer og føre dem ind i kroppen. Hvis man anvender skønhedsprodukter lavet af forskellige syntetisk producerede kemikalier, vil nogle af disse kemikalier havne i små mængder i kroppen. Ved at vælge grøn hudpleje kan man minimere kroppens kontakt med uønskede stoffer.

Økologiske skønhedsprodukter skåner miljøet, da de råvarer der bruges, dyrkes mere skånsomt for omgivelserne. Dertil kommer, at de fleste producenter af økologisk hudpleje fokuserer på miljøet og bæredygtighed i alle led i produktionen.

Økologisk hudpleje

Der findes ingen officiel definition på, hvad økologisk kosmetik er. Ordet økologi henviser til råvarernes oprindelse, altså den dyrkningsmetode, der bruges til at fremstille de produkter, som danner basis for de planteekstrakter og ingredienser, der anvendes. Ved dyrkning af økologiske planter, må der f.eks. ikke anvendes pesticider, biocider og fungicider, så ved at købe økologisk er du med til at forbedre jordkvaliteten, beskytte vores drikkevand og støtte biodiversiteten.

Da der hverken findes en dansk eller europæisk lovgivning for brugen af ordet naturlig eller økologisk i forbindelse med kosmetik kan det være ganske svært for den enkelte at gennemskue, hvor naturligt eller økologisk et skønhedsprodukt reelt er. I Europa findes der i øjeblikket flere certificeringsmuligheder, men der arbejdes på at nå til enighed om en fælles certificering. Når man vælger certificerede produkter, får man garanti for, at produktet lever op til en række fastsatte kriterier. Eksempler på certificeringer er BDIH, EcoCert, Soil Association.


100% økologiske skønhedsprodukter?

Der findes meget få produkter, der indeholder 100% økologiske ingredienser. Olier og vandfri salver kan være 100% økologiske, men f.eks. creme, lotion og shampoo indeholder vand- og vand kan ikke kaldes økologisk. Det samme gør sig gældende med hensyn til mineraler, så make-up mærker, der anvender mineraler, kan oftest ikke klassificeres som økologiske, selvom de er baseret på naturlige ingredienser.

Vent venligst ...